Matomo Analytics image pixel

Gileba: Uw Joomla! Expert

Logo Joomla Maintenance

Onderhoud van Joomla websites


Joomla is een prachtig platform voor je website. Je kan alles zelf beheren. Daar kruipt wel al eens tijd in en vergt ook wat technische kennis. Zeker als het gaat om updates van zowel je CMS als haar uitbreidingen (componenten, plugins, templates, modules, ...). Is dat de zorg te veel voor jou? Dan helpen we jou graag verder...

Veiligheid eerst bij Joomla

Het belang van het bijwerken van Joomla en haar uitbreidingen naar de laatste versies kan niet genoeg benadrukt worden. Niet alleen werk je dan met de meest foutenvrije versie van de software, je kan ook genieten van de laatste nieuwe snufjes en snelheidsoptimalisaties. Bovendien beschik je over de laatste veiligheidsmaatregelen die hackers buiten houden. Een populair platform bij websitebouwers is namelijk een interessant target voor hackers.

Zie je een rood venster in het administrator-gedeelte van je Joomla-website met de melding dat er updates zijn? Installeer die dan maar snel. Je zal zien: de volgende dag staat er misschien al een nieuwe update klaar. En zo blijf je bezig, terwijl je eigenlijk de inhoud van je website wou aanpakken.

Veiligheid eerst
Werken op computer

Een update loopt mis

Een grote update brengt meestal leuke nieuwigheden met zich mee. Maar grote wijzigingen betekenen soms ook grote problemen: de layout is gewijzigd en past helemaal niet meer in je huisstijl, een koppeling met een andere uitbreiding loopt mis, de functie is zo gewijzigd dat die niet meer voldoet aan je eigen wensen, ... Dat zijn situaties die je niet graag meemaakt op een live website terwijl er continu bezoekers komen kijken.

Bovendien, hoe goed een programmeur ook kan zijn: hij is en blijft menselijk. Er kan altijd eens een foutje in die laatste update zitten die je website (tijdelijk) stuk maakt.

Daarom is het belangrijk om steeds een backup te hebben van je website enerzijds en bij grotere/gevaarlijke wijzigingen de update eerst in een testomgeving door te voeren. Dat is wat ik noem: "gecontroleerd updaten".

Wil jij ook die last van je schouders?

Heb je graag dat iemand al die updates, tests en backups voor jou uitvoert? Aarzel niet me te contacteren. Ik kijk graag vrijblijvend met jou naar de mogelijkheden. Het onderhoud van je website kan je al vanaf 10 euro/maand (exclusief BTW) uitbesteden aan Gileba. Je krijgt er een heel pak tijd én een gerust gevoel voor in de plaats!

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan